Pannkakor på Stormkök

Pannkakor på Stormkök

Pannkakor på Stormkök

Beskrivning: Att steka pannkakor på ett stormkök ger en känsla av hemkomfort även i vildmarken. De är enkla att göra och kan serveras både som frukost eller som en söt efterrätt.

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk eller vatten
  • En nypa salt
  • Smör eller olja för stekning

Instruktioner:

  1. Blanda Smet: Vispa ihop mjöl, ägg, mjölk/vatten och salt till en jämn smet.
  2. Värm Stekpannan: Värm en stekpanna på stormköket med lite smör eller olja.
  3. Grädda Pannkakor: Häll en lagom mängd smet i pannan. Grädda

tills undersidan är gyllenbrun, vänd sedan pannkakan och grädda andra sidan. 4. Servera: Servera pannkakorna varma, med sylt, honung, eller bara som de är.